Él semper manco cheghes?

Data

01 de auril 2025

Galaria retrac

Grandeza scritura

riduci dimensione font aumenta la dimensione del font

Social

FacebookTwitterGoogle Bookmarks
Na reflescion col chef da Tamion Stefano Ghetta per entener dificoltà e prospetives de la cojina te Fascia.


»Te scola alberghiera de Rorei scomenza 6 prume: en quarta rua na chindejina de joegn a far ‘cojina salada’ e na trentina fasc ‘arte bianca’, che fossa conditoria, n cors più de nonzech percheche fin acà 6/7 egn l era vidà da n boniscim conditor, Aliseo Albertini, che l ge passaa la pascion ai bec. A Tieser, i scomenza con 2 prume, che dapodò se spartesc en terza anter chelneres e coghi; che fasc l ultim an chest an i é de ot, l an passà na dejina e da ca trei egn de 5/6. N é semper de manco.« Coscita l é peà via la reflescion del chech Stefano Ghetta en cont del davegnir de la cojina te nosc raion. Estra che esser chech del Hotel Gran Mugon sun Tamion, l ensegna ogne mercol a la clasc del quarto an de Tieser e da 13 egn en ca d’aisciuda e d’uton l ensegna ence a Rorei.

Belapontin te la scoles profescionèles alberghieres, teren olache vegn tirà su i cheghes del davegnir, l veit an do an vegnir i numeres semper mendres. Lurèr te cojina aldidanché l é desvalif respet a canche l aea scomenzà el.

Embendapò, co él mudà ghenao l lurier del cogo? Co se podessel envièr i joegn a tor chesta strèda? Colunes él la dificoltèdes e i ponc de forza del lurèr te cojina? Co él endrezà anchecondì e che prospetives tel davegnir èl l mondo de la cojina te Fascia? A dut chest, l ne respon Stefano Ghetta.

Se pel lejer duta l'intervista su La Usc nr 12 dai 28 de mèrz: sul sfoi stampà che se pel troèr ence te la boteighes de sfoes de la valèdes ladines o sul pdf per i aboné al e-paper.


 (Nicoletta Riz)